Necesitatea autorizației ISU, verificată online

de | 21/02/2017 | Județean, Util

Specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au identificat soluţii pentru proiectarea unei aplicaţii informatice, sub forma unui ghid on-line prin care beneficiarii să afle informații despre condiţiile de avizare – autorizare. Cu ajutorul acestui ghid, proprietarii sau beneficiarii construcţiilor sau amenajărilor au posibilitatea de a verifica dacă acestea se încadrează în categoriile de construcţii care se supun acestor procese de avizare – autorizare. Mai exact, introduci câteva date tehnice referitoare la clădire și afli pe loc dacă ai nevoie de aviz sau de autorizație de securaitate la incendiu.

Totodată, aplicaţia oferă informaţii legate de documentaţia ce trebuie depusă în vederea emiterii, de către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi cel al Bucureşti – Ilfov, a acestor acte administrative. De asemenea, această aplicaţie conţine un link prin intermediul căruia poate fi accesată lista verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Mai multe detalii legate de acest ghid de avizare – autorizare pot fi obţinute prin consultarea paginii web a ISU Neamț – www.ijsunt.ro.

La acest moment, a nivelul județului Neamț există 851 de autorizații de securitate la incendiu, emise în perioada 2005 – 31 ianuarie 2017.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.