Polițiștii rutieri au „colectat” permise și au dat amenzi

de | 26/02/2017 | Local, Social

Poliţiştii rutieri au acţionat, sâmbătă și duminică, pe raza întregului judeţ, în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare, în condițiile în  care, la nivelul județului Neamț, viteza excesivă sau neadaptată constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunile au fost desfășurate pe sectoarele de drum cu risc din județ, respectiv DN2, DN15, DN15B, DN15C și DN 17B. Cele mai multe efective și aparate radar au fost concentrate pe DN2, sector de drum pe care polițiștii au reținut sâmbătă, 25 februarie, 17 permise de conducere pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză.

În zua menționată, în intervalul orar 11.00-15.00, polițiștii rutieri au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale şoferilor indisciplinaţi, pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Cea mai mare viteza înregistrată a fost cea de 164 km/h, a unui microbuz de transport marfă, în afara localității Cordun. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 1305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.