Asistenții sociali din Neamț, printre cei mai votați

de | 28/02/2017 | Județean, Social

Cei mai buni profesioniști în domeniul asistenței sociale din județul Neamț s-au calificat în topul național, intrând în cursa pentru marile premii ca urmare a finalizării etapei votului on-line. Luni după-amiază, după evaluarea voturilor exprimate on-line timp de o săptămână, Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR) din România a anunțat lista nominalizaților la marile premii în funcție de domeniile de activitate. Propunerile făcute de sucursala Neamț a CNASR au primit confirmarea publică (foarte multe voturi exprimate) astfel încât toate persoanele nominalizate se găsesc pe primele poziții la nivel național.

Cea mai bună clasare a reușit-o Sorina Monac, directorul Direcției de Asistență Socială Roman, aceasta ocupând poziția întâi la categoria „Asistență socială comunitară“. Pe locul doi s-au clasat jurnalista Catrinel Cojocariu nominalizată la categoria „Premiul pentru jurnalism“ dar și Dorina Mihaela Sucioaia, asistent social în cadrul DGASPC Neamț, nominalizată la categoria „Premiu pentru asistentul social din domeniul protecției copilului“. În domeniul „Asistenței sociale din domeniul persoanelor cu dizabilități“ s-a clasat pe locul trei asistentul social Mariana Mancaș de la DGASPC Neamț iar Asociația Umanitară Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii Piatra Neamț a intrat în cursa pentru „Premiul instituția anului“. Județul Neamț mai este reprezentat în această gală de asistentul social Elena Dumitru, din cadrul Centrului Social Pietricica Piatra Neamț, aceasta fiind nominalizată la premiu în domeniul „Asistenței sociale acordată persoanelor vârstnice“.

Câștigătorii premiilor vor fi anuntați în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, care va avea loc în data de 21 martie 2017, la Ateneul Român din București. „A fost o surpriză plăcută să avem confirmarea faptului că nominalizările noastre au primit recunoașterea publică a societății civile și a beneficiarilor, motiv pentru care le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în specialiștii propuși și i-au votat. Profesioniștii din asistența socială din Neamț se află în topul național nu doar datorită voturilor ci și portofoliilor profesionale depuse, ceea ce reprezintă o mândrie și o certificare a calității serviciilor oferite. Totodată este o recompensă morală și o emoționantă mulțumire pentru munca lor asiduă și prea puțin promovată. Va mulțumim și vă dorim succes în continuare!“, a declarat Mirela Negruș, președintele sucursalei Neamț a CNASR.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.