„Bătaie” pe Consiliile de Administrație

de | 28/02/2017 | Administrație, Local, Politică

Ședința de Consiliu Local (CL) de azi a fost una din care nu au lispit discuțiile în contradictoriu. Iar unul din subiectele care au stârnit discuții a fost cel referitor la componența consiliilor de administrație din unitățile de învățământ. Consilierii PSD au acuzat primarul și consilierii PNL că nu i-au inclus în aceste consilii de administrație.

Mă mir că acest proiect de hotărâre nu a fost citit de cei în drept deoarece, am înțeles că s-a redus numărul de reprezentanți în Consiliul de Administrație de la trei la doi, dar s-a făcut scolastic; unde-avem trei, tăiem pe unul de la PSD, dau un exemplu. Altul, la fel, tăiem pe unul de la PSD. Au rămas doi consilieri locali care nu mai sunt reprezentanți în Consiliile de administrație. Nu c-ar fi o problemă, dar modul de practică care e în Primăria Roman nu e corect. Deoarece sunt alții cu câte trei consilii; poate e după capacitate, după competență. Eu și cu Pătrașcu vrem să vă mulțumesc pentru modul cum ați gândit-o”, a spus, ironic, consilierul PSD Constantin Holban.

Dacă-mi dați voie, și eu am fost… dar nu am nicio problemă”, a intervenit Grațian Iacob, consilier local PNL. ”Da, dar ești în altul”, a replicat Holban. ”Dacă-mi permiteți un pic domnul consilier, într-adevăr, așa cum spuneți și dumneavoastră, e vorba de acea prevedere legislativă care meționa ca la colegii tehnice să fie, din parte CL, doar doi reprezentanți, nu trei cum erau până acum. Vreau să vă asigur faptul că aceste modificări nu au un raționament politic. Eu am vorbit cu dumneavoastră telefonic, v-am recomandat să vorbiți cu colegii dumneavoastră de partid și să faceți amendamente la comisii, acolo unde este cazul să veniți cu propuneri. Deci nu ați avut absolut nicio piedică din parte primăriei pentru a veni cu amendamente la această ședință”, a spus Lucian Micu. Președintele de ședință, consilierul George Bălan, a ținut să amintească tuturor că participarea la aceste ședințe ale consiliilor de administrație este fără bani și apoi a cerut votul colegilor. Iar la vot, doar consilierii PSD Constantin Holban și Eugen Pătrașcu, cei care nu sunt membri în niciun Consiliu de Administrație, au votat împotrivă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.