Traficanți de droguri prinși în Roman

de | 02/03/2017 | Actualitate, Justiție, Local

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Neamţ au organizat o acţiune miercuri, 1 martie,pe raza municipiului Roman și a orașului Târgu Frumos, din județul Iași, pentru combaterea traficului ilicit de droguri, de risc și de mare risc.

În urma acţiunii flagrante realizate în municipiul Roman, doi tineri de 28 și 29 de ani, ambii din Târgu Frumos, au fost reținuți, asupra lor fiind găsită cantitatea de aproximativ 10 grame substanță vegetală de culoare verde olive în stare uscată, cu aspect de cannabis destinată comercializării.

În urma flagrantului, polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare, ocazie cu care la domiciliul unei femei de 57 de ani din Târgu Frumos a mai fost găsită cantitatea de aproximativ 50 grame substanță vegetală de culoare verde olive în stare uscată, cu aspect de cannabis destinată comercializării, două cântare electronice folosite la porționarea și cântărirea substanțelor, precum și sumele de 150 euro și 1.500 lei provenite din activitatea infracţională. Totodată în locuința unui tânăr de 26 de ani a mai fost găsită cantitatea de aproximativ 1,5 grame substanță vegetală de culoare verde olive în stare uscată, cu aspect de cannabis. Cele patru persoane au fost reținute de polițiști, sub coordonarea procurorului DIICOT Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deţinere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu și comercializare de substanțe cu efect psihotrop”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Suspecții urmează să fie prezentați Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, în cooperare cu Serviciul de Operațiuni Speciale Neamț și Poliția orașului Târgu Frumos, sub coordonarea procurorului DIICOT Neamţ.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.