Ambulanța TIM, speranțe pentru aprilie

de | 02/03/2017 | Local, Sănătate

 

După luni întregi de corespondențe și adrese, problema punctuală a ambulanței de terapie intensivă mobilă de la Roman pare a avea rezolvare. Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman (SMUR), și Liviu Negelschi, managerul Spitalului Județean de Urgență Neamț, s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute tocmai pentru a discuta despre ce urmează a se face pentru ca linia a II-a de gardă de la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamț, cu punct de lucru la Roman, să devină realitate.

Noi am primit anul trecut, prin decembrie, din partea Spitalului Județean o adresă prin care să le punem la dispoziție copie după statul de funcție aprobat și copie după autorizația de funcționare a Spitalului. În luna ianuarie am trimis acest răspuns tocmai pentru că statul de funcții trebuia aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, iar autorizația trebuia să o obținem, an de an trebuie reînnoită. Am discutat cu domnul manager și spunea că săptămâna asta,  în Comitet Director ar trebui să aprobe vacantarea a cinci posturi de asistenți medicali, iar pentru medici au două posturi vacante și se pot încheia contracte cu timp parțial de muncă. Urmează ca apoi în Consiliul de Administrație să obțină avizul favorabil și să obțină aprobarea de la Consiliul Județean, într-o următoare ședință, după ce au avizele Comitetului Director și ale Consiliului de Administrație. Cu dumnealui împreună am că spus că poate, împreună, în jurul lui 1 aprilie să putem da drumul. Nu suntem siguri, dar sperăm să fie în luna aprilie”, a afirmat dr. Maria Andrici, manager general al SMUR.

Reamintim faptul că ambulanța TIM a fost trimisă de la Roman la Piatra-Neamț, după opt luni de funcționare, ca urmare a unui ordin de la Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat. Ministrul secretar de stat a spus că nu s-a respectat legislația în vigoare.

Despre situația ambulanței TIM, înRoman.ro a scris de mai multe ori:

https://inroman.ro/2016/10/07/raed-arafat-s-stabilit-modul-de-plata-garzilor-si-ambulanta-tim-roman-va-porni-10358/

https://inroman.ro/2016/10/12/dsp-neamt-cere-bani-cadre-medicale-ambulanta-tim-roman-10430/

https://inroman.ro/2017/02/21/ambulanta-tim-blocata-la-judet-20180/

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.