Deputații USR și PNL condamnă alocarea banilor de la CJ Neamț

de | 02/03/2017 | Administrație, Județean, Politică

Modul în care Consiliul Județean a alocat primăriilor din județ sumele defalcate din TVA și din impozitul pe venit a stârnit reacții și la nivel politic, dar și la nivel administrativ. Dacă miercuri, 1 martie, liderul grupului consilierilor județeni PNL, Florin Hopșa, a scris pe Facebook că alocarea banilor reprezintă ”o bătaie de joc a PSD” și ”legea șosetelor flaușate”, și primarul municipiului Roman spune că repartizarea fondurilor este incorectă.

Alocarea fondurilor trebuie să țină cont de populație, de importanța proiectelor aflate în derulare și de beneficiile publice care decurg din implementarea acestora, dar și de contribuția pe care locuitorii unei comunități o au la consolidarea bugetului național, prin taxele și impozitele locale plătite. Este stupefiant, revoltător, să constați că un oraș cum este Romanul, cu o populație de 70.000 de locuitori, primește de la Consiliul Județean, prin voința vremelnicului președinte Ionel Arsene, sume de zece ori mai mici decât o comună cu de zece ori mai puțini locuitori decât are Romanul. Prin deciziile luate, PSD Neamț demonstrează că nu-i pasă de Roman și de romașcani”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Roman îi informează pe cetăţeni că a solicitat Consiliului Judeţean sume pentru cofinanţarea sensului giratoriu de la Dedeman (circa 500.000 de lei) şi pentru cofinanţarea pe care trebuie să o achităm pentru lucrările de consolidare realizate pentru salvarea de la ruină a corpului B al Colegiului Naţional „Roman Vodă” (circa 128.000 de lei).

O altă reacție a venit și din partea deputatului USR Iulian Bulai.

Sunt de-a dreptul de revoltat de modul în care președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene, a înțeles să îi trateze pe cetățenii județului. Alocarea cotelor defalcate din TVA și din impozitul pe venit reliefează o lipsă de respect față de cetățenii județului Neamț care au ”ghinionul” de a locui în unități administrativ teritoriale conduse de primari care au un carnet de partid pe care nu scrie PSD. Acest mod de a privi lucrurile arată o superficialitate a actualei conduceri a Consiliului Județean Neamț, dar și a președintelui PSD Neamț. Este un mod de acțiune simplist și un semnal că membrii PSD din localități cu primari de altă culoare ori simpatizanții PSD din aceste comunități nu merită atenția președintelui Ionel Arsene”, a transmis parlamentarul USR, printr-un comunicat.

În acleași timp, deputatul PNL Laurențiu Leoreanu susține că  ”un politician adevărat trebuie să știe să facă distincția între jocurile politice și ceea ce este bine pentru cetățeni. Din păcate, liderul social democraților nemțeni, Ionel Arsene, nu a știut să facă această distincție esențială atunci când a fost vorba de împărțirea sumele defalcate din TVA. Condamn cu fermitate acest mod iresponsabil de a face politică, de a conduce un județ, de a-i condamna pe nemțeni. Domnule Ionel Arsene nimeni nu este etern pe funcție, însă când ați făcut această ”împărțeală” nu v-ați gândit nici măcar la acele persoane, care locuiesc în aceste localități, și au votat PSD? Pe cei care au ”îndrăznit să creadă în dumnevoastră și colegii dumnevoastră” de ce i-ați pedepsit?”

Despre modul în care s-au împărțit sumele defalcate din TVA și impozitul pe venit, înRoman.ro a scris aici. Social-democrații susțin că aceste alocări s-au făcut corect, cu respectarea legii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.