Comisarul șef Constantin Radu, noul adjunct al Poliției Roman

de | 03/03/2017 | Actualitate, Local

Poliția municipiului Roman are un adjunct de nota 9. Este vorba despre comisarul șef Constantin Radu, specializat în combaterea criminalității în domeniu economic. Concursul pentru ocuparea postului de adjunct al Poliției Roman a fost reluat pe 1 martie, după aproape două luni. La începutul unii ianuarie, cinci candidați s-au luptat pentru funcția lăsată liberă după pensionarea comisarului șef Cristi Malei, dar niciunul  nu a reușit să obțină nota minimă pentru a fi declarat admis. Acum, din cinci candidați au rămas trei (subcomisarul Iulian Cloșcă nu și-a mai depus dosarul, iar comisarul șef Daniel Lungu nu s-a prezentat la concurs din motive medicale): comisarul șef Adrian Niță, comisarul șef Constantin Radu, și comisarul șef Mihai Agache.

Le mulțumesc celor care au participat, fiindcă au ridicat ștacheta și nivelul concursului. Este o provocare pentru mine, fiindcă timp de 18 ani am lucrat în structuri de Poliție economică și nu am neapărat experiență în celelate domenii. Dar sunt familiarizat cu celelalte structuri pentru că din luna august 2016 am fost împuternicit pe funcția aceasta. Sunt un adept al calității și a eficienței în munca de poliție. Pe de altă parte, mă voi ocupa cu precădere de structurile de ordine publică și mă voi orienta către integrarea celor care au fost nou încadrați în această structură. Mă refer aici la cei încadrați din sursă externă pe parcursul anului trecut, atât în prima etapă, cât și la sfârșitul anului.  Am avut ocazia să fac parte din comisie la examinare și am văzut că sunt tineri foarte bine intenționați și foarte inteligenți”, a afirmat comisarul șef Constantin Radu, adjunctul Poliției municipiului Roman.

Actualul adjunct va ocupa această funcție pe termen nedeterminat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.