A fugit de la locul accidentului, dar a fost reținut 24 de ore

de | 14/03/2017 | Actualitate, Local

Statul la semafor se dovește, uneori, a fi un adevărat pericol. S-a întâmplat astfel luni seară, în jurul orei 20.00, la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu bulevardul Nicolae Bălcescu. Un bărbat de 46 de ani conducea un autoturism pe strada Ştefan cel Mare și, ajuns la intersecţia cu bulevardul N. Bălcescu, ar fi virat la dreapta, moment în care a pierdut controlul autoturismului şi a intrat într-un autoturism oprit la semaforul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

După impact, romașcanul de 46 de ani a părăsit locul accidentului fiind identificat ulterior la o locuință pe strada Miron Costin. A fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două pasagere aflate în autoturismul oprit la semafor. În urma administrării probatoriului, polițiștii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a conducătorului auto si încarcerarea acestuia la sediul Centrului de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamt. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat al IPJ Neamț.

În cazul unui accident de circulaţie al cărui autor părăseşte locul faptei oamenii legii ne sfătuiesc să fim atenți la următoarele aspecte:

  • numărul de înmatriculare al autovehiculului;
  • tipul şi culoarea autovehiculului;
  • avariile rezultate în urma accidentului;
  • semne particulare (modificări aduse caroseriei, surse de lumină auxiliare, dungi etc.);
  • date despre conducătorul auto şi ocupanţii autovehiculului implicat în accident;
  • direcţia în care a plecat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.