Primarul Micu s-a contrazis în declarații

de | 14/03/2017 | Administrație, Local

Primarul Lucian Micu s-a contrazis în declarații, într-un interval de doar câteva minute. Acesta a fost întrebat de doi jurnaliști despre costurile plantării de arbori din oraș și a răspuns în mod diferit, în cadrul aceleași conferințe de presă. Șeful administrației publice locale a afirmat că Primăria Roman, în regie proprie, va planta 1.400 de arbori în acest an: 600 de tei, 150 frasini, 450 de mesteceni, 40 de arbori catalpa, 60 de paulownia și câte 50 de scoruși și sălcii. Întrebat prima dată de costurile de achiziție ale acestor arbori, primarul a răspuns:

Nu avem absolut niciun cost, avem sprijinul Ocolului Silvic Horia, care ne-a pus la dipoziție tot materialul, sub formă de donații, sponsorizare. Și chiar vreau să le mulțumesc pentru acest lucru, pe această cale, un sprijin bine-venit în fiecare an din partea Ocolului Silvic și merită toată aprecierea noastră”, a spus Lucian Micu.

Câteva minute mai târziu, însă, primarul a declarat că parte din puieți vor fi cumpărați de primărie.

Vom planta ceea ce ne oferă cu titlu gratuit cei de la Ocolul Silvic… O parte din aceste specii le cumpărăm noi, cele mai speciale. Achiziționăm doar paulownia și catalpă”.

Un arbore paulownia sau catalpă costă aproximativ 50 de lei la o înălțime de doi metri. Dacă arborele este altoit pe tulpină, prețul variază între 250 și 300 de lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.