Adolescentă găsită datorită unui câine polițist

de | 20/03/2017 | Actualitate, Rural

O căutare a unei persoane dispărute s-a terminat cu bine datorită câinelui de urmă Iuc și a lui Ionuț Huci, conductorul său, agent șef de poliție în cadrul Poliției municipiului Roman. Câinele de poliție a fost adus să dea de urma unei tinere de 15 ani, din comuna Dagâța. Adolescenta fugise într-o pădure care este la limita dintre județul Neamț și județul Iași după o ceartă cu mama sa. Căutările au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe timp de noapte, pentru că mama fetei nu a anunțat autoritățile imediat după ce s-a certat cu fiica ei.

caini politisti 1

Aceasta a fugit de lângă mama sa, în timp ce se deplasau pe raza localităţii Tălpălăi, în urma unor discuţii contradictorii. Reclamanta nu a reuşit să îşi ajungă fiica din urmă, care s-a îndreptat spre pădurea dintre localităţile Patricheni şi Dagâţa. Din momentul în care am fost sesizați, au fost constituite echipe de căutare, împreună cu lucrători din cadrul Detaşamentului ISU Poienari şi Roman, fiind efectuate verificări atât pe raza localităţii Tălpălăi cât şi în pădurea dintre comunele Dagâţa şi Pânceşti. În sprijinul polițiștilor a intervenit și câinele de urmă Iuc din dotarea Poliţiei Roman, alături de conductorul său. După circa trei ore de căutări, minora a fost depistată în apropierea locuinţei sale din localitatea Dagâţa, fiind preluată și încredinţată familiei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Polițiștii trag un semnal de alarmă față de blocajele de comunicare dintre părinți și copii, situații care pot genera derapaje de comportament în cazul adolescenților sau chiar gesturi regretabile. Pentru prevenirea implicării copiilor  în evenimente nedorite, oamenii legii recomandă părinților:

  • fiţi fermi cu copilul dumneavoastră, dar nu agresivi;
  • asiguraţi în familie un climat afectiv, de bună înţelegere;
  • atunci când observaţi o schimbare negativă în comportamentul copilului, motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă;
  • alegeţi comunicarea: lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relaţia copil-părinţi;
  • când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, psiholog, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret, poliţie), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.