Bonuri de ordine pentru plata taxelor locale

de | 20/03/2017 | Administrație, Local

După ce în urmă cu două săptămâni, reprezentanții presei vorbeau despre aglomerația de la Direcția de taxe și impozite, iar înRoman.ro a scris despre faptul că există reglementări legale din 1976 care nu permit unei administrații locale să reorganizeze în alt mod acel birou, Primăria a găsit o metodă de a veni în sprijinul cetățenilor și a pus la dispoziție un sistem care emite bonuri de ordine.

automat bonuri de ordine taxe locale 3

Începând de astăzi, am implementat un sistem nou de programare la plata taxelor locale pentru cei care nu plătesc online, se pot prezenta la ghișeul de taxe și impozite locale. Avem un aparat care oferă numere de ordine și persoanele nu trebuie să mai stea în picioare, la coadă, le-am pus la dispoziție o serie de băncuțe, de scaune, astfel încât să-și aștepte ordinea. Acel aparat, atât vizual, cât și fonic, anunță persoana care urmează. E o perioadă de acomodare pentru cetățenii municipiului Roman. Chiar de dimineață, când am intrat în Primărie, erau deja șase persoane care-și luaseră numărul de ordine la ora opt fără zece și stăteau , în continuare, în picioare și le-am explicat că pot aștepta și altfel”, a afirmat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

automat bonuri de ordine taxe locale 1

Oamenii încă preferă plata la ghișeu, fie cu numerar, fie cu cardul. Luni, la ora prânzului, erau persoane care aveau bon de ordine ce indica un număr aproape de 200, iar în birou plătea persoana cu bonul de ordine numărul 142.

Am numărul 193 pe bon. Mai avem un pic de așteptat. E mai bine acum, cu bon de ordine”, a spus o doamnă care aștepta în picioare, fiindcă toate scaunele suplimentare erau deja ocupate. O altă doamnă, care a avut șansa unui loc pe scaun, avea numărul 197. ”Mai am de așteptat, dar ce-am să fac? Sunt pensionară. Am timp… Am venit să plătesc și pentru fiica mea, și pentru mine, și pentru parcare, și pentru mai multe.”

automat bonuri de ordine taxe locale 2

Plata taxelor și impozitelor locale, fie pentru perosanele fizice, fie pentru cele juridice, se efectuează cu o reducere de 10% dacă se plătește integral toată suma pentru anul în curs până la data de 31 martie inclusiv.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.