Profesorul Iancu Vexler a împlinit 84 de ani

de | 20/03/2017 | Actualitate, Local

Profesorul Iancu Vexler a fost sărbatorit azi de membrii comunității evreiești din Roman, dar și de reprezentanți ai administrației publice locale. Deși a împlinit 84 de ani, profesorul de română era tot la serviciu, adică la sediul comunității pe care o reprezintă. Iancu Wexler s-a născut pe 20 martie 1933. A urmat cursurile Şcolii primare la Roman şi Liceul Roman-Vodă. Este absolvent al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, Facultatea de Filologie, promoţia 1957. Iancu Vexler a predat timp de 39 de ani Limba şi literatura română în şcolile şi liceele romaşcane și de mai mulți ani este preşedintele Comunităţii Evreilor din Roman, comunitate care mai numără doar 30 de persoane.

La mulți ani cu multă sănătate, e o mare bucurie că sunteți născut chiar de ziua fericirii, ne oferiți o fericire în plus și nouă și un motiv în plus de fericire în plus. Eu, de dimineață, am urat tuturor romașcanilor ca azi să fie fericiți, cu atât mai mutl cu cât sărbătorim și ziua dumneavoastră. Vă dorim mult succes, multă sănătate, în primul rând, și alturi de noi să fiți mereu și să ne împărtășiți din experiența dumneavoastră. Și, din partea Primăriei municipiului Roman, un aranjament floral, o diplomă aniversară și alte mici surprize”, i-a spus primarul Lucian Micu sărbătoritului.

Iancu Vexler Lucian Micu

Mă simt ca la 84 de ani, bolnav de picioare, în urma unor operații de hernie de disc; în rest, mulțumesc lui Dumnezeu, bine, bine… cu serviciul pe la comunitate, pe acasă cu treburi, cu copiii, cu nepoții, mergem înainte. Vă mulțumesc frumos, nu trebuia. Zău nu trebuia. E prea mare atenția”, a zis Iancu Vexler.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.