Romanul, din ce în ce mai aglomerat. Ce soluții are administrația locală

de | 22/03/2017 | Administrație, Local, Social

Romanul devine, de la lună la lună, un oraș din ce în ce mai aglomerat. Sunt multe zone cu probleme, iar soluțiile nu se vor găsi peste noapte. Reprezentanții administrației publice locale recunosc problema și spun că vor căuta rezolvări oriunde va fi posibil. Una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș este Tineretului.

Tineretului este o stradă foarte aglomerată în anumite ore. Trebuie să avem echipaj de poliție și la Școala 1 și la ”Roman-Vodă”, dar Tineretului deservește și Spitalul și alte instituții; problemele sunt puțin mai complicate și e și un flux mare de copii. Și, de aceea, Tineretului este o problemă la ora asta, care nu prea are o soluție deocamdată. Dar, sperăm noi că vom avea în curând. După aceea, se pune în discuție foarte serios problema redeschiderii C. A. Rosetti 2, dar trebuie găsite mijloace de a securiza trecerea la Școala ”Vasile Alecsandri”, între corpul A și corpul B. Strada Tineretului, fiind foarte aglomerată, trebuie să găsim un loc în care să defluem măcar o parte din mașini. Pentru că vârfurile, ați văzut foarte bine, sunt la 8.00 dimineața și la 12.00 – 14.00 și, fără prezența Poliției naționale și locale acolo ar fi o problemă mare”, a afirmat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului Roman. Pentru ca elevii de la Școala ”Vasile Alecsandri” să nu fie puși în pericol, administrația locală ia în calcul un sistem de semaforizare.

Alt perimetru aglomerat în ceea ce privește cirulația rutieră este zona de la Piața Centrală, mai ales că se va construi în apropiere și un nou magazin și vor trebui găsite soluții pentru parcare.

Va fi un magazin mai mare pe Sucedava, între Sucedava și Aprodu Arbore 2, Aprodu Arbore fiind strada pe care sunt vechiturile. Sunt mai multe lucruri care ar trebui acolo sistematizate, în zona respectivă, trebuie găsită o soluție. Cei care vor vinde vechituri se vor muta în bazar. Alte zone cu probleme sunt străzile Cuza-Vodă, zona BancPost și zona Colegiului Tehnic ”Petru Poni” – fiindcă sunt elevi care trebuie să traverseze trei străzi – Eternității, bulevardul Republicii, strada Costache Negri – pentru a ajunge la Școala 3, care acum face parte tot din Colegiul ”Petru Poni”. Acolo se dorește un sistem de semaforizare care să vină în sprijinul elevilor”, a precizat Ovidiu Bojescu.

Acestea nu sunt singurele zone ”fierbinți” din oraș, iar administrația locală promite că va investi în măsuri care și-au dovedit deja eficiența în alte părți. Un sistem inovator promite a face ordine în Timișoara, iar autoritățile de la Roman vor merge să vadă exact cum va funcționa acest sistem după ce va fi dat în folosință, peste câteva săptămâni. Problema aglomerației poate fi rezolvată cu adevărat, însă, după ce romașcanul va avea alternativă la mașina personală. Ori, la acest moment, Primăria nu-și permite să subvenționeze o rețea de transport în comun, iar pistele pentru biciclete nu au fost făcute tot din lipsă de bani.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.