Handbal CSM Roman – SCM Craiova: scor strâns, final de infarct

de | 24/03/2017 | Local, Sport

După ce în deplasare CSM Roman fusese înfrântă cu un scor categoric, meciul de acasă se anunța unul a fi unul strâns și nu a dezamăgit. Contând pentru etapa 21 a Ligii Naționale, meciul de joi, 23 martie, dintre CSM Roman și SCM Craiova a fost strâns și tensionat, dar în limita sportivității. Prestația echipei romașcane a fost afectată și de faptul că antrenorul Gheorghe Covaciu nu s-a putut folosi de Iryna Glibko și Cynthia Tomescu, acestea fiind afectate de stagiul petrecut la loturile naționale. Chiar și așa, romașcancele au dat tot ce puteau da și chiar au depășit căderea psihică, deja caracteristică, din repriza a doua.

handbal CSM Roman SCM Craiova 3147

Începutul de meci a arătat faptul că echipele vor lupta pe picior de egalitate, craiovencile reușind să strecoare mingea printre jucătoarele din Roman până la cercul de șapte metri și marcând în forță. De partea cealaltă, atacul romașcancelor părea ușor ezitant în fața unei apărări agresive, agresivitate ce a făcut ca primele goluri marcate de CSM Roman să fie din lovitură de la șapte metri. Dar soluțiile în atacul echipei din Roman au început să apară încet-încet, în minutul 28 CSM Roman conducând cu 13-10. Oltencele au apăsat pedala de accelerație pe final de primă repriză și au reușit să intre la pauză cu handicap de doar un gol, 14-13.

handbal CSM Roman SCM Craiova 3247

După pauză SCM Craiova pare un pic proaspătă și, în minutul 42, tabela arată 16-17 după ce echipa craioveană a marcat de patru ori consecutiv. Urmează cea mai tensionată perioadă a meciului, romașcancele mută atacul la extremele Iuganu și Chitacu, soluție care se va dovedi câștigătoare: în minutul 56 tabela indică 25-23. Ultimele patru minute au fost extrem de tensionate, iar publicul romașcan a jucat un rol esențial. Într-un zgomot infernal și cu toată sala în picioare, Craiova mai marchează un gol în minutul 59 și în ultimele secunde mai marchează și golul egalizator, numai că fusese marcat după ce arbitrul fluierase faptul că una din jucătoare atinsese mingea cu piciorul. Scor final: 25-24.

  • Pentru CSM Roman au marcat: Luciana Popescu – 5 goluri, Ana Iuganu – 4, Oana Chitacu – 4, Carmen Stoleru – 4, Iryna Glibko – 4, Clara Vădineanu – 2, Jasna Toskovic – 2.
  • Pentru SCM Craiova au marcat: Cristina Zamfir – 11, Elena Băbeanu – 4, Laurisa Landre – 3, Ana Apipie – 2, Zeljka Nikolic – 2, Maria Ianași – 1, Carmen Șelaru-Ilie – 1.

Rezultatul face ca CSM Roman să urce în clasament pe locul 5, cu aceleași puncte ca HCM Râmnicul Vâlcea, dar cu golaveraj mai bun. Etapa viitoare este programată luni, 27 martie, CSM Roman jucând în deplasare la Universitatea Cluj.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.