La mulți ani, Poliția Română!

de | 25/03/2017 | Actualitate, Local

Arme la vedere, demostrații cu câinii polițiști și acces pentur copii la volanul și la comenzile unei mașini de poliție; polițiștii romașcani au făcut demonstrații și au stat la dispoziția tuturor celor doritori să afle mai multe informații despre această profesie. S-a întâmplat vineri, la prânz, în cadrul unei activități ce a avut loc în centrul orașului și care marchează împlinirea a 195 de ani de la atestarea doumentară a Poliției Române.

Le urez tuturor polițiștilor, membrilor familiilor polițiștilor, care trebuie să dea dovadă de multă răbdare în relația cu aceștia, foștilor polițiști, cei care au ieșit la pensie, tuturor le doresc să aibă multe împliniri pe plan profesional, pe plan personal și să fie bucuroși și cu privire la meserie și cu privire la meserie și cu privire la aspectele vieții private. Ne bucurăm de o prezență semnificativă din partea romașcanilor. Am crezut că vremea nu va ține cu noi, dar se pare că mai ține și cu oamenii buni. Dorim ca romașcanii să fie alături de noi, pentru că și noi încercăm, de fiecare dată, să fim alătur ide dumnealor și fără o legăutră strânsă între noi și comunitate, nici noi nu ne putem îndeplini cu succes misiunile și nici cetățenii nu vor beneficia de un serviciu polițienesc de calitate. Aștept mai mult sprijin din partea comunității, este drept că  acum trecem printr-o perioadă mai agitată, dar cred că bunul-simț va triumfa, iar Romanul va fi un oraș mai sigur pentru noi toți”, a afirmat comisarul șef Dragoș Bălău, șeful Poliției municipiului Roman.

Dintre polițiștii romașcani, zece au primit, de Ziua Poliției, mulțumiri și feliitări scrise, dar niciunul nu a fost ridicat în grad înainte de termen.

Ziua Poliției se sărbătorește, din anul 2002, la 25 martie, odată cu sărbătoarea creștinească Buna Vestire. În 1822, la 25 martie, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliție) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului și pe altă însemnele poliției. În acel an s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea poliției. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit în 1938 și readus în actualitate de generalul de jandarmi Ioan P. Suciu. Înainte de 2002, începând cu anul 1996, Ziua Poliției era marcată pe 8 iulie, pentru că la 8 iulie 1929 a fost adoptată de Parlament Legea privind reorganizarea poliției generale a Statului, prima lege modernă de organizare a Poliției Române.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.