Foto: De Ora Pământului, romașcanii au mers cu bicicletele șapte kilometri

de | 26/03/2017 | Actualitate, Local

Earth Hour – Ora Pământului a avut loc anul acesta sâmbătă, 25 martie, sub motto-ul „Dăruiește naturii energia ta”. La Roman s-a stins lumina între 20.30 și 21.30, iar peste 100 de bicicliști – elevi, cadre didactice, oameni de afaceri sau polițiști – au pornit într-un tur al orașului pe bicicletă, în frunte cu primarul Lucian Micu și cu familia acestuia. Traseul a fost lung de șapte kilometri și s-a mers pe străzile: Piața „Roman-Vodă” (lângă Primărie) – bulevardul Roman Mușat către hotel – strada Bogdan Dragoș – Abator – bulevardul Republicii – strada Primăverii – strada Ion Nanu – strada Mihai Viteazul – strada Eternității – bulevardul Republicii – strada Ștefan cel Mare – strada Dobrogeanu Gherea – bulevardul Roman Mușat – Piața „Roman-Vodă” (la statuie). Înainte de a pleca în turul pe bicicletă, reprezentanți administrației locale au împărțit veste reflectorizante tuturor participanților care nu erau echipați corespunzător.

După ce turul pe bicicletă s-a încheiat, bicicliștilor li s-au lăturat alte 100 de romașcani, care au aprins candele în Piața ”Roman Vodă”. În intervalul orar 20.30 – 21.30  a fost întrerupt iluminatul public pe bulevardul Roman Muşat (de la Hotel Roman Plaza până la giratoriul Florilor), iar pe toată durata nopţii dintre 25 şi 26 martie 2017, începând cu 20.30, s-a întrerupt şi iluminatul ornamental al clădirilor aparţinând administraţiei publice locale.

Romașcanii care au răspuns invitației de participa la Ora Pământului au apreciat turul cu biciclete și au cerut administrației locale să considere o prioritate amenajarea de piste pentru bicicliști în oraș, ca o alternativă la mașinile personale.

discovery ora pamantului

Ora Pământului s-a văzut și la televizor. Canalul Discovery Channel nu a avut emisie între ora 20.30 și 21.30, iar pe ecran a fost afișat un mesaj în acest sens.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.