Interzis la pescuit

de | 27/03/2017 | Județean, Social

Asociaţia Naţională de Combatere a Braconajului şi Poluării – Filiala Neamţ împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ aduc la cunoştinţa tuturor celor care practică pescuitul recreativ/sportiv faptul că începând cu data de 1 aprilie şi până pe data de 30 mai inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale din judeţ.

De asemenea, potrivit legislaţiei în vigoare, lacul Cuejdel, pâraiele Iapa, Tarcău şi Sabasa din judeţul Neamţ se declară zone de refacere biologică/ zone de protecţie pentru resursele acvatice vii iar în acest sens, pescuitul este interzis tot timpul anului în aceste medii naturale.

Nerespectarea prevederilor legale se sancţionează potrivit dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.