Zeci de pensionari pleacă în stațiune

de | 27/03/2017 | Județean, Social

Pentru a treia serie de tratament balnear aferentă anului 2017, pentru județul Neamț au fost repartizate 51 de bilete, din care 45 bilete de tratament balnear au intrat în alocarea automată, pentru șase bilete de tratament nefiind înregistrate solicitari. Pentru această serie, ce are ca dată de intrare în stațiuni perioada 8 – 11 aprilie 2017, biletele de tratament au fost alocate în următoarele stațiuni în care Casa Natională de Pensii Publice deține în proprietate structuri de cazare, respectiv: Covasna, Olănești, Nicolina, Pucioasa, Sărata Monteoru, 1 Mai și Amara.

Pentru cei interesați, biletele de tratament balnear ce nu au intrat în alocarea automată asigură tratament balnear în următoarele stațiuni: Geoagiu Băi (1 bilet), și 1 Mai Oradea (5 bilete). Beneficiarii vor fi înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate fiind afișată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.  A patra seria de tratament balnear pentru anul 2017 va avea ca dată de intrare în stațiune data de 24 aprilie 2017.

Reprezentanții Casei de Pensii Neamț precizează că biletul de tratament balnear se eliberează: personal titularului; persoanei îndreptățite să însoțească copilul minor beneficiar de pensie de urmaș; însoțitorului pensionarului de invaliditate grad; asistentului personal  persoanei cu handicap sau  persoanei care însoțește  cu handicap, dacă  acesta nu are asistent personal; soțului/ titularului, pe baza actelor de identitate ale soților și a certificatului de căsătorie; în cazuri excepționale, persoanei desemnate de către titular.

De la începutul anului, la Casa de Pensii Neamț au fost înregistrate 4.950 cereri pentru acordarea unui bilet de tratament balnear.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.