Tinerii liceeni, invitați în proiectul Roman 3D

de | 29/03/2017 | Cultură, Educație, Local

În perioada 24 – 28 aprilie se va derula la Roman, proiectul ”Roman 3D – Economic, Social, Cultural”, inițiat de organizația KULT Hub. Roman 3D este un proiect menit să facă parte dintr-un ecosistem educațional proactiv care pe termen lung să formeze stereotipul unui tânăr model. Acest proiect își propune să analizeze orașul Roman din 3 perspective: economic, cultural și social. Va fi un proiect de dezvoltare personală și profesională care combină atelierele interactive, vizitele în companii, întâlnirile cu oameni-model și învățarea prin experiențe directe.

Una dintre marile probleme ale orașului Roman și în general ale orașelor mici de provincie este lipsa oportunităților de dezvoltare în afara școlii. De asemenea, și numărul limitat de oameni model, antreprenori tineri de succes și persoane cu spirit civic îi împiedică pe tinerii din aceste comunități să aibă bune perspective și să știe ce alegeri să facă pentru viitor. În Roman sunt peste 2.500 de elevi, cu vârstele cuprinse între 15 și 19 ani, prezenți în cele opt licee din oraș. Proiectul Roman 3D și-a propus să selecteze 30 dintre acești tineri, care să intre în programul de pregătire oferit de către organizatori.

Tinerii interesați să participe în acest proiect au ocazia să se înscrie până pe data de 16 aprilie completând aplicația disponibilă pe www.kulthub.ro/roman3d. În perioada 18 – 21 aprilie organizatorii vor anunța numele celor 30 de liceeni selectați, ce vor avea parte de un program intens de dezvoltare și pregătire.

Programul Roman 3D este derulat în parteneriat cu Kaufland România și cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman, a Bibliotecii Municipale “George Radu Melidon” Roman, American Councils for International Education şi Hotel Roman Plaza.

KULT Hub o organizație non guvernamentală, cu sediul în municipiul Roman, ce are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților de dezvoltare personală și profesională în rândul tinerilor prin proiecte și programe educaționale.

Roman 3D

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.