Corul „Laudamus”, cel mai bun din zona Moldovei

de | 03/04/2017 | Educație, Județean

Ansamblul coral „Laudamus” al Liceului Teologic “Episcop Melchisedec”, Roman, dirijor profesor Gheorghe Gozar, a obţinut premiul I, cu 100 de puncte, în cadrul etapei zonale a Olimpiadei Naţionale Corale (nivel liceal, secțiunea seminarii teologice), ce s-a desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Botoșani.

Corul are un sistem care funcționează de mulți ani. Este o mostră de excelență în educație tocmai faptul că există continuitate, pentru că an de an, cadeții, novicii se antrenează împreună cu cei experimentați. Tot acest edificiu se datorează priceperii profesorului lor, Gheorghe Gozar. Succesul la competițiile de muzică polifonică în ultimii 26 de ani sunt o rezultantă a educației din instituția noastră, pentru că muzica face parte din specificul educațional, studiul muzicii este afin instrucțiunii pe care o urmează ei”, a afirmat pr. Ionuț Amărinei, directorul Liceului Teologic “Episcop Melchisedec”.

Ca urmare a acestei performanțe, ansamblul coral „Laudamus” va participa la etapa națională ce va avea loc la Târgoviște, județul Dâmbovița.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.