Trofeul „Gong” a plecat la Moinești

de | 03/04/2017 | Cultură, Local

Prima ediție a Festivalului de teatru Gong s-a desfășurat sâmbătă, 1 aprilie, la Roman și s-a dovedit un real success. Participarea a fost una bogată, fiind prezente la Roman artiști și trupe de teatru din județele Bacău, Iași și Neamț. Organizatorii acestei competiții au fost Asociația Cultural-Artistică Gong, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Primăria Municipiului Roman, Colegiul Național “Roman – Vodă” și Asociația Mușatinii.

Festivalul nostru se dorește a fi o minunată incursiune în lumea poveștilor, dezvăluirea unui inepuizabil izvor de creativitate, dăruire și încântare, pentru că teatrul reprezintă singurul joc din lume unde putem fi oricine, oriunde, oricând. Vă invit așadar dragi copii și dragi invitați să pășim cu drag pe tărâmul teatrului”, a afirmat Cătălina Bostan, președinta Asociației Gong.

Vă felicit pentru inițiativă, mă bucur că Romanul este din nou gazda unui festival care aduce în casa noastră, invitați de seamă din toate colțurile țării. Asociația Cultural Artistică Gong reușește și azi să ofere o mare bucurie urbei noastre mușatine și îi mulțumim pentru acest lucru. Spuneați invitaților despre eveniment că este un gând, o poveste, o idee de vis. Vreau să vă urez încă de la această primă ediție Festivalul să fie o reușită să trezească cât mai multă pasiune, cât mai mult interes”, a spus primarul Lucian Micu la deschiderea festivalului.

Festivalul a avut două secțiuni, trupe de teatru și individual, și s-a adresat copiilor din clasele primare. La secțiunea individual au câștigat: Victor Munteanu – Bacău (locul III), Andreea Turcu – Bacău (locul II), Teodor Turcanu – Piatra-Neamț (locul I). La secțiunea trupe, câștigătorii au fost: Atelierul de Teatru Masca – Bacău (locul III), Trupa Arlechinii – comuna Iugani, județul Iași (locul II), Trupa Giganții – Călărași (locul I).  Trofeul Gong a fost înmânat trupei de teatru ”Florile lui Luchian” din Moinești, județul Bacău, coordonator  Iuliana Barbu; membrii aceste itrupe au interpretat piesa ”Tinerețe fără să-nvețe și viață fără de carte”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.