Rezultatele simulărilor bagă părinții în ședințe

de | 04/04/2017 | Educație, Județean

Rezultatele simulărilor examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat au fost afișate. Cifrele ar trebui să dea emoții elevilor și să îi trimită la studiu.

Din 4.588 de elevi înscriși la simularea pentru clasa a VIII-a în județul Neamț, doar 4.398 au fost prezenți la proba limba și litaratura română și 4.396 la matematică. Dintre aceștia, la română doar trei elevi au obținut nota maximă; și 21 la matematică. La polul opus, elevi care au obținut note între 1.00 -1,99 sunt 221 la română și 702 la matematică. Ca procent de promovabilitate avem 67,55 % la limba și literatura română și 36,44 % la matematică, asta însemnând o medie de promovabilitate de 49,47 %.

Nici la liceu rezultatele nu sunt chiar de lăudat. La limba română procentul de promovabilitate este de 63,39 % la clasa a XI-a și 66,56% la a XII-a, la proba obligatorie a profilului 43,47% dintre elevii clasei a XI-a au luat peste 5.00 și 56,10% cei de-a XII-a. Lucrările elevilor vor fi discutate individual în clasă, se vor organiza ședințe cu părinții pentru ca profesorii să stabilească un plan de remediere pentru ca rezultatele la examenele din vară să fie mult mai bune.

Simularea Examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a și simularea Examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a a avut loc în perioada 13 – 17 martie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.