S-a deschis Târgul de Paște

de | 07/04/2017 | Actualitate, Local

Târgul de Paște și-a deschis porțile într-o zi în care vremea nu îndeamnă deloc la cumpărături. Cu toate acestea, comercianții nu s-au lăsat intimidați de ploaie, vânt și temperaturi scăzute și au expus marfa pe tarabe. Printre primii vizitatori a fost primarul Micu.

Este pentru prima dată după mulți ani când organizăm noi, din nou, acest eveniment. A fost un deziderat al meu de a ne implica personal la nivelul Primăriei în desfășurarea acestui târg de Paște. În acest scop avem 13 căsuțe amenajate, zece cumpărate, trei confecționate de către noi, plus încă opt corturi ale noastre. Am dorit să dăm o notă unitară întregii zone și să nu mai fie acel amestec de culoare în ceea ce privește dotările pe care le aveau comercianții. Din păcate, azi vremea nu este tocmai potrivită dar am urmărit prognoza meteo și altele vor fi condițiile zilele viitoare. Sunt produse alimentare, produse tradiționale, produse de artizanat, ceramică, îmbrăcăminte și așa mai departe”, a afirmat Lucian Micu.

Acest târg ar reprezenta și un câștig din punct de vedere financiar, aprecierea celor din Primăria Roman fiind că toate cheltuielile cu achiziția căsuțelor de lemn și a corturilor se vor amortiza în scurt timp. Taxa de participare la acest târg a fost de 800 de lei dacă s-a închiriat o căsuță și de 500 de lei dacă s-a închiriat un cort. Fiecare comerciant are energie electrică în căsuțe, dar și acces la alte utilități; există un loc pentru depozitarea deșeurilor, iar toaleta publică din spatele Judecătoriei va fi deschisă pentru comercianți. Târgul de Paște se va închide pe 14 aprilie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.