Bloc reabilitat pe bani europeni

de | 10/04/2017 | Administrație, Local

Un bloc din oraș va fi reabilitat pe bani europeni. Este vorba despre un bloc de garsoniere de pe strada Anton Pann, fiind singurul bloc din opt care primește bani pentru termoizolare în cadrul noului Program Operațional Regional 2014 – 2020. Investiția din bani europeni ar fi de aproximativ 1.000.000 de euro. Primăria va pune 2% din buget și va mai avea o cheltuială neeligibilă de până în 100.000 de lei. Aproximativ 50 de garsoniere, care acum au toalete comune pe palier vor avea, după implementarea proiectului, baie proprie.

Nouă ne-a fost admisă contestația pe acest proiect și blocul 33 de pe Anton Pann urmează a fi reabilitat prin acest proiect. Mai mult decât atât, noi am prins în acest proiect și instalațiile sanitare interioare, astfel încât putem să anunțăm public că la acest bloc 33 de pe Anton Pann vom aduce rețelele de apă și de canalizare în fiecare locuință. Pentru celelalte șapte blocuri, însă, să știți că nu am abandonat ideea și, cu siguranță, această linie de finanțare va fi redeschisă pentru că foarte puține primării se încadrează la acest buget, la această linie de finațare. E un ghid greșit întocmit din punctul meu de vedere: un balcon dacă este închis se consideră o modificare adusă structurii blocului și, atunci, nu este eligibil”, a afirmat Lucian Micu.

Proiectul mai are de trecut o etapă de avaluare, dar primarul susține că acesta este ca și câștigat, odată ce contestația depusă a fost acceptată.

În schimb, proiectul pentru Muzeul Personalităților Romașcane va face obiectul a două contestații. Primăria Roman nu este de acord cu unele interpretări ale ghidului de finanțare, interpretări date de evaluator.

Noi vom depune contestație, pentru că evaluatorul a considerat că trebuie o ștampilă a unui expert tehnic pentru instalații, acreditat de Ministerul Culturii. Însă acea ștampilă este necesară doar în cazul în care se fac intervenții pe rețelele vechi. Ori noi, la această clădire, nu discutăm de rețele vechi, ci doar rețele noi, era o rubrică specială în ghid și trebuia bifat că nu este cazul. Dar pe lângă această ștampilă, și sunt convins că din punctul acesta de vedere vom avea câștig de cauză și proiectul va merge mai departe, noi vom depune și o contestație cu privire la punctajul obținut, pentru că urmărind evaluarea proiectului, am constatat că au fost o serie de puncte care nu ni s-au acordat, deși se încadrau foarte bine pentru punctarea suplimentară”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.