USR are candidat la Primăria Roman

de | 10/04/2017 | Local, Politică

Uniunea Salvați România va merge, la alegerile parțiale din luna iunie, pe mâna lui Radu Samson. Anunțul a fost făcut de președintele USR Neamț și de Cristian Ghinea, parlamentar USR. Radu Samson este de la început membru al USR și, în ultima perioadă s-a remarcat prin activitate civică mai bogată, cu solicitări de informații publice către Primăria Roman și cu sugestii către autoritățile locale.

Avem un candidat foarte competent pentru Primăria municipiului Roman, care va participa la alegerile din 11 iunie, după cum a anunțat premierul Grindeanu astăzi. Ne bucurăm că avem cu cine, Radu Samson este numele colegului nostru care va candida la postul de primar, este membru USR, este agent imobiliar, cu experiență de 12 ani, este foarte cunoscut în oraș și ne bazăm pe el. Suntem aici să-l susținem și îl vom susține pe perioada campaniei electorale”, a afirmat Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Radu Samson a fost lăudat și de deputatul Cristian Ghinea,fost ministrul al Fondurilor Europene.

Mă bucur că sunt aici când colegii s-au decis, îl știu pe Radu foarte bine și din campania electorală, știu că participă deja ca cetățean activ la lucrările Consiliului local, știu că-și informează cetățenii despre tot ce se întâmplă acolo și este exact genu lde om potrivit pentru USR și potrivit și pentru modul în care USR a început. Să nu uităm că USR a început ca Uniunea Salvați Bucureștiul cu o grupă de…. cu o serie de cetățeni care s-au găsit laolaltă, s-au grupat pentru a pune presiune pe autoritățile locale să schimbe ceva din modul în care era condus orașul București. Deci genul acesta, exact genul acesta de acțiuni a început și Radu Samson aici, la Roman și, iată, mă bucur că își asumă o candidatură.”

Radu Samson este absolvent de Psihologie și Drept, are 30 de ani și este căsătorit de doi ani jumătate.

„Mă simt onorat de posibilitatea de a candida. Am ales să fac acest lucru pentru că orașul în care m-am născut și în care am crescut merită să devină un loc din care tinerii să nu își mai dorească să plece. Vreau ca, în următorii ani, Romanul să devină un oraș atrăgător care să îi convingă pe tineri să rămână sau să se întoarcă aici după studii. Am în plan proiecte care să aducă mai mult decât frumusețe arhitectonică Romanului. Ce ne trebuie nouă sunt locuri de muncă bine plătite, mai puțină sărăcie, mai multă siguranță și un nivel de trai mai ridicat. Mi s-a tot spus în ultimele zile de către cei care mă cunosc și au aflat de decizia mea de a candida că e o dovadă de curaj. Faptul că sunt un om simplu, dintr-un partid abia intrat în Parlament, și sunt dispus să concurez în liga politicienilor cu experiență, susținuți de partide puternice cu structuri bine dezvoltate pare, probabil, un act de curaj. Eu consider simplitatea mea un avantaj. Așa ar trebui să arate normalitatea. Noi, oamenii simpli, trebuie să ne susținem unii pe alții și să lucrăm împreună. Orașul nostru are nevoie de fiecare dintre noi, nu doar de primar și de partidul din care vine el. Eu nu doresc să candidez pentru un fotoliu, ci mai degrabă pentru o salopetă de primar, pentru că lucruri sunt multe de făcut”, a declarat Radu Samson, candidatul USR la Primăria Municipiului Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.