Miercuri vor suna alarmele în tot județul

de | 18/04/2017 | Actualitate, Județean

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va desfășura săptămâna aceasta un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.

În data de 19 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 12.00 , în toate unitățile administrativ-teritoriale din judeţul Neamţ va fi declanșat sistemul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației, prin intermediul semnalelor acustice. Se urmăreşte verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea acestor tipuri de mesaje, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților. Locuitorii judeţului Neamţ vor auzi semnalul de alarmare “alarmă la dezastre”, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările ISU Neamț pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.