Olimpiadă națională la Roman și la Horia

61

În acest an școlar, județul Neamț este gazda etapei naționale a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, pentru domeniile: ”Agricultură – cultura plantelor” și ”Agricultură – creșterea animalelor”.

Competiția se desfășoară în perioada 24 – 28 aprilie, în localitățile Roman și Horia, unde sunt așteptați 150 de elevi, profesori însoțitori și membri ai comisiei centrale. Elevii participanți vor susține o probă scrisă la Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman și o probă practică, ce se va desfășura la Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” Horia. Cazarea elevilor și a profesorilor însoțitori se face la Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, care și-a deschis larg porțile acestui eveniment pentru a primi echipajele din 32 de județe ale țării.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Agricultură va avea loc luni, 24 aprilie, ora 17.00, la sala de festivități a Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, unde sunt așteptați reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și personalități ale învățământului universitar și preuniversitar agricol. Olimpiada se va desfășura sub semnul personalității marcante a lui Ion Ionescu de la Brad, întemeietorul științei agricole românești, cunoscut pașoptist și membru de onoare al Academiei Române, născut la Roman.

Olimpiadele școlare la disciplinele din aria curriculară ”tehnologii” sunt competiții care se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, cu aptitudini și interese speciale pentru domeniile tehnicii, precum și elevilor care au înclinații deosebite pentru studiul interdisciplinar al tehnologiei și științei. Fiind organizate pe profiluri și domenii, aceste competiții sprijină formarea viitorilor specialiști în diferite domenii profesionale.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult