Elevii de clasa a IV-a, de la vacanță la testări

de | 26/04/2017 | Educație, Național

Evaluarea națională pentru clasa a IV-a va începe săptămâna viitoare, pe 3 mai, cu examenul la limba română. A doua zi, elevii au programată testarea la matematică. După o vacanță de 17 zile, elevii de clasa a IV-a vor fi nevoiți să intre direct ”în pâine”, fapt care îi nemulțumește și pe părinți, dar și pe dascăli. Nemulțumirea ar fi aceea că după o pauză de două săptămâni, elevii vor fi supuși unor teste și concentrarea se realizează mai greu la copiii de vârsta lor, aceștia având nevoie de timp pentru a-și reintra în ritm.

Aceste evaluări pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt prezente în programa școlară de câțiva ani încoace și prin ele se urmărește înțelegrea elementelor esențiale din materiile examinate. Pentru evaluarea națională de la clasa a VI-a, elevii vor avea o săptămână în plus de pregătire. Aceștia vor susține pe 10 mai examenul la limbă și comunicare, iar pe 11 mai la matematică și științe.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.