Proiectil pe islazul comunal

de | 26/04/2017 | Actualitate, Rural

Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat marţi, 25 aprilie, la ora 11.58,  prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 despre faptul că în localitatea Ruginoasa a fost descoperit un element de muniţie neexplodat. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, formată din doi subofițeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat un proiectil exploziv de calibru 47 mm provenit din al doilea război mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit de un bărbat pe islazul comunal, în timp ce efectua săpături pentru amenajarea unei stâne. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 80 de metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.