Cum au „sărbătorit” unii nemțeni 1 mai: multe infracțiuni și o crimă

de | 02/05/2017 | Actualitate, Județean

În perioada 28 aprilie – 1 mai, prin sistemul unic de urgență 112, au fost reclamate la nivelul județului Neamț un 23 infracțiuni de lovire sau alte violențe din care opt în mediul urban și 15 în mediul rural. Din aceste 23 sesizări, șase au fost cazuri de violență domestică – o sesizare în mediul urban și cinci în mediul rural. Unul dintre conflicte s-a transformat în crimă. În noaptea de 28 spre 29 aprilie, pe raza comunei Borlești, pe fondul consumului de alcool, a izbucnit un conflict spontan între doi bărbați din comună, în urma căruia unul din aceștia l-a agresat fizic pe celălalt cu o bucată de lemn, producându-i leziuni care au condus la decesul victimei. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, a fost arestat preventiv de Tribunalul Neamț.

O altă statistică, realizată de această dată de polițiștii rutieri, arată că, de 1 mai, au fost aplicate pe șoselele din Neamț 243 de sancțiuni contravenționale, dintre care 204 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 31 de permise de conducere, dintre care 24 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.