„Jucării de altădată”, la Muzeul de Istorie

de | 02/05/2017 | Cultură, Local

Dacă vă era dor să mai vedeți o păpușă Arădeanca, autobuzul ONT, un tramvai de tablă sau  jocuri precum ”Cine știe, răspunde” puteți face o incursiune în timp la Muzeul de Istorie Roman. Corpul B al Muzeului, mai exact Casa Fălcoianu găzduiește, în perioada 2 mai – 09 iunie, expoziția ”Jucării de altădată” – aparținând colecționarilor Gorea Iulian și Ștefan din Piatra Neamț. Expoziția se adresează copiilor de toate vârstele, fie celor care acum sunt nostalgici după perioada inocenței, fie celor care au parte de o copilărie în care gadgeturile  sunt noile jucării.

Cu zece ani în urmă, arătându-i copilului meu de șase ani o jucărie pe care am primit-o cadou de la școală, cu ocazia faptului că am fost foarte bun și profesorii mă admirau – școala aprecia, în general, copiii care făceau lucruri interesante – i-am arătat această jucărie și, la care el, foarte uimit, arătându-mi jucăriile lui din jur mi-a spus: tata, de ce să nu ai și tu o jucărie de când erai mic ca și mine. Și de atunci s-a declanșat acel declic care m-a făcut să mă întorc în copilăria mea, în trecutul meu glorios și fericit, luminos. Ca adult am constituit această expoziție dar în spatele meu este munca colegilor mei nu este doar munca mea. Îi mulțumesc domnului Lucian Uță, care cu mânuțele lui a venit și s-a jucat, a fost plăcerea lui, nici măcar nu m-a lăsat să mă ating, ce este în hol îmi aparține mie aranjamentul, ce este aici, în această sală îi aparține lui”, a precizat Iulian Gorea, organizator al expoziției și muzeograf în cadrul Complexului Muzeal Neamț.

Dacă vă este dor de copilărie, programul de vizitare al expoziției este de luni până joi, între orele 8.00 și 16.00, iar vinerea, de la 8.00 și 14.00. Prețul unui bilet este de 4 lei pentru o persoană, respectiv 2 lei pentru o persoană în cazul grupurilor de elevi, studenți sau pensionari.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.