Incendiu la Cârlig. Un bărbat s-a ales cu arsuri

de | 04/05/2017 | Actualitate, Rural

Miercuri, 3 mai, la ora 13.25, dispeceratul Integrat ISU – ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 despre producerea unui incendiu la un depozit de furaje în satul Cârligi, comuna Dulceşti.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. În urma evenimentului au ars în jur de 500 de kilograme de coceni de porumb şi aproximativ cinci metri liniari de gard din scândură. Echipajul SMURD prezent la locul intervenţiei a acordat primul ajutor unui bărbat care a suferit arsuri, de gradul II, pe faţă şi membrul superior stâng, pe o suprafaţă de 13%. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost foc deschis în spaţii deschise. Mai exact, bătrânul a vrut să ardă niște deșeuri vegetale, dar focul s-a extins la gluga de coceni. A vrut să stingă focul fără ajutor, însă flăcările nu l-au iertat. Din fericire, arsurile nu au fost într-atât de grave încât să necesite spitalizarea.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.