Prejudiciu recuperat aproape în totalitate, în cazul unui furt de peste 60.000 lei

de | 07/05/2017 | Actualitate, Rural

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au demarat sâmbătă, 6 mai, verificări pentru identificarea autorului unui furt de sume de bani dintr-o locuință. În urma cercetărilor desfășurate, oamenii legii au depistat un tânăr de 23 de ani, din Iași, care vineri seară ar fi pătruns fără drept în barul si în locuinţa persoanei vătămate din Moldoveni, de unde a sustras de pe tejgheaua barului un telefon mobil, iar dintr-un dulap din locuinţă suma de 11.960 Euro si 5.905 lei, creând un prejudiciu total de 60.500 lei.

În cauză, s-a reușit recuperarea sumei de 10.860 euro si 4.902 lei precum și a telefonului mobil, bunurile fiind predate persoanei vătămate. Tânărul de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, trimis în fața unui procuror, iar duminică, 7 mai, a fost prezentat Judecătoriei Roman cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Magistrații romașcani au respins, însă, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.