Tineri pompieri din Neamț, la competiție în Austria

de | 11/05/2017 | Actualitate, Județean

Două echipaje de elevi dn județul Neamț vor reprezenta România la Competiţia Internaţională a Tinerilor Pompieri ce va avea loc în localitatea Villach, Austria, în perioada 9 – 16 iulie. Cele două echipaje – unul de fete și unul de băieți – sunt de la Şcoala Gimnazială „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi. Calificarea la concursul internațional a avut loc anul trecut, în cadrul etapei naționale de la Târgoviște. Atunci, echipajul de băieţi a obţinut locul I, după un parcurs fără greşeală, iar fetele au obţinut locul secund, după ce s-a realizat o departajare, pe baza timpilor obţinuţi, urmare a faptului că au obţinut acelaşi punctaj cu echipa de fete din judeţul Satu Mare.

Performanţa obţinută de elevii de la Şcoala Gimnazială „Ieremia Irimescu“ din comuna Brusturi, care au reuşit în premieră să se califice cu ambele echipe – cea de fete şi cea de băieţi – la faza internaţională a concursului, a avut la bază foarte multe ore de antrenament sub coordonarea doamnei profesor Elena Tanase. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ a sprijinit şi sprijină pregătirea celor două echipaje pentru a asigura o reprezentare cât mai bună a României la această competiţie. Participarea acestor copii la competiţie presupune costuri ce sunt suportate parţial de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, în completare, din alte surse”, se arată într-un comunicat al ISU Neamț.

Resursele financiare în completare au fost asigurate de Consiliului Judeţean Neamţ, Asociaţia „Sofiaman pentru Comunitate” – Brusturi și  cinci societăți comerciale.

Prietenii pomp Brusturi

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.