Vizite la beneficiari de fonduri europene

de | 11/05/2017 | Economic, Național

Începând cu data de 15 mai 2017, reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) vor merge în vizite la beneficiarii de fonduri europene. Reprezentanți Agenției susține că aceste vizite nu trebuie privite ca niște controale, ci ca un ajutor pentru a evita apariția neregulilor în proiectele derulate cu bani europeni. Echipe mixte formate din directori și experți din aparatul central al AFIR se vor deplasa în teritoriu unde, împreună cu personalul Agenției de la nivel teritorial, vor derula mai multe sesiuni de îndrumare și sprijin pentru beneficiarii implicați în implementarea unor proiecte finanțate de AFIR.

De asemenea, vor fi organizate întâlniri de lucru, iar specialiștii în prevenirea neregulilor și fraudelor din cadrul Agenției vor efectua vizite pe teren la beneficiarii PNDR, pentru a analiza și informa punctual cu privire la evitarea apariției unor nereguli de natură să afecteze atingerea obiectivelor propuse, dar și pentru a prelua problemele procedurale întâmpinate în implementarea proiectelor. Beneficiarii care vor primi vizitele pe teren vor fi informaţi în cel mai scurt timp. Prevenirea și diminuarea riscului de apariție a neregulilor și fraudelor în implementarea proiectelor sunt principalele obiective ale acestor acțiuni. În același timp, conform comunicatului oficial, AFIR va asigura creșterea gradului de conștientizare atât a experților Agenției, cât și a beneficiarilor, cu privire la modul de verificare a proiectelor și de respectare a obligațiilor contractuale și legale pe toată perioada de execuție și monitorizare a unui proiect.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.