Târgul Meșterilor Populari și-a deschis porțile în noul loc – Muzeul de Istorie Roman

de | 19/05/2017 | Actualitate, Cultură, Economic, Local

Joi, 18 mai, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, s-a inaugurat Târgul de Meșteri Populari la Roman, în perimetrul Palatului Nevruzzi, adică a Muzeului de Istorie Roman. Începând cu a doua parte a zilei, aproape 20 de meșteri populari și-au etalat produsele pe tarabe. Este vorba despre o diversitate care permite și celui mai pretențios cumpărător să plece cu ceva din târg. ”Este destul de divers ca ofertă de produse, legat de port popular, industrie casnică, olărit, prelucrarea pieilor și a blănurilor, ouă încondeiate, prelucrarea lemnului, e o gamă destul de bogată. Îi așteptăm pe romașcani să vină, să vadă prdusele și să participe la orele interactive, pentru a afla mai multe despre cum se produc toate aceste obiecte”, a afirmat muzeograful Iulia Butnariu, unul dintre organizatori.

Târgul Meșterilor Populari poate fi vizitat, în mod gratuit. Vineri,1 9 mai, programul de vizitare este până la ora 21.00. Sâmbătă, 20 mai, târgul va fi deschis între orele 09.00  – 24.00  (program special pentru Noaptea Muzeelor), iar duminică 21 mai, în ultima zi a târgului, între orele 09.00 – 17.00.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.