Artiștii ieșeni au expus la RomanArt Gallery

de | 26/05/2017 | Cultură, Local

Uniunea Artiștilor Plastici din Iași, prin șase reprezentanți ai săi, a adus la Roman o parte din spiritul artistic din orașul de pe malul Bahluiului. Expoziția de artă vizuală Six Grup poate fi vizitată la RomanArt Gallery (lângă Spitalul Vechi). Vernisajul expoziției s-a făcut în prezența autorităților, a artiștilor care semnează lucrările, dar și a iubitorilor de artă romașcani și pietreni.

”Primăria Roman, cu mare bucurie, a premiat la Gala Excelenței și RomanArt Gallery. E un frumos prilej să ne revedem, cu ocazia acestei expoziții. Mă bucur că, la nivelul municipiului Roman, putem sprijini astfel de inițiative și să găzduim prietenii noștri artiști din Iași.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Criticul de artă Lucian Strochi a punctat importanța Romanului în dezvoltarea culturală a zonei și nu numai.

Romanul, spre sincera mea invidie de pietrean adaptat, are o galerie cum puține sunt în țară ca funcționalitate, ca spațiu, ca așezare. Romanul mi s-a părut un oraș de o culturalitate extraordinară, poate unul din cel mai înalte din acest punct de vedere. Fără Roman, istoria muzicii românești ar fi mult mai săracă și nu vreau să evoc un nume sau altul, vreau să vă spun că într-un dicționar muzical sunt 28 de nume, ceea este enorm. Romanul este, practic, Fălticeniul în materie de muzică, al culturii. Dar, am numărat peste 40 de scriitori. Începând de la Macarie și terminând cu Cornel Paiu. Dar Romanul înseamnă  și artă plastică și chiar aici, în fața mea, se află Alexandra Macedonski, dar  și alți artiști valoroși, precum Iosif Haidu.”

Lucian Strochi, critic de artă

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.