Radu Samson (USR): Dezvoltarea orașului și crearea de locuri de muncă

de | 02/06/2017 | Local, Politică

Datorită poziției sale geografice, Romanul este un oraș atractiv pentru potențiali investitori. Autoritățile locale au datoria de a veni în întâmpinarea nevoilor celor interesați să dezvolte afaceri în orașul nostru prin purtarea de discuții deschise și găsirea împreună cu aceștia de soluții care să ducă la dezvoltarea mediului de afaceri și, implicit, a pieței muncii. Cu entuziasm și deschidere din partea autorităților se pot încuraja afaceriști locali sau se pot atrage investitori din afara orașului sau chiar a țării care să dezvolte fabrici, centre logistice sau centre comerciale care să ofere locuri de muncă bine plătite.

Măsuri propuse:

  • Extinderea rețelelor de utilități în zonele rutelor ocolitoare ale orașului, pentru că acolo există potențial de dezvoltare industrială.
  • Participarea autorităților la târguri internaționale de profil unde să prezinte investitorilor interesați beneficiile pe care le oferă Romanul datorită poziționării geografice (centrul Moldovei) și datorită faptului că este traversat de un drum național care oferă acces ușor către sudul țării și chiar către țările nord și est europene.
  • Oganizarea în parteneriat cu Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă și mediul de afaceri de cursuri pentru specializarea celor interesați în meserii mai bine plătite pentru care există cerere în piața locală a locurilor de muncă (bucătar, tâmplar, sudor, motostivuitorist, etc.). Nivelul cererii va fi identificat după o amplă consultare cu mediul de afaceri care oferă sau urmează să ofere locuri de muncă în diverse domenii.
  • Crearea în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrii a unor programe de informare și asistență pentru cei interesați să-și deschidă o afacere.
  • Atragerea de fonduri și chiar de investitori privați pentru construirea de noi blocuri de locuințe și asfaltarea tuturor străzilor de la periferie (cartierul Bălcescu, străzile Avram Iancu și Nicolae Bălcescu, etc.) cu scopul de a crește atractivitatea zonelor respective, pentru construirea de noi locuințe de către familiile interesate.

 

* acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.