Lucian Micu acuză ApaServ de jocuri electorale

de | 03/06/2017 | Administrație, Local, Politică

Avaria de la conducta de apă, ce a inundat o zonă a Pieței Mari, iscă polemici politice în campania elctorală. Lucian Micu, primar interimar și candidat PNL la funcția de  primar al municipiului Roman, acuză intervenția târzie a echipei de intervenție, în ciuda faptului că avaria a fost anunțată la dispeceratul ApaServ de la Piatra Neamț – cel de la Roman fiind închis – la miezul nopții. Conform declarației lui Lucian Micu, la Roman avaria ar fi fost din nou anunțată la ora 05:00 iar echipa de intervenție s-a prezentat la avarie la ora 08:30. Pe lângă intervenția târzie, Lucian Micu s-a declarat nemulțumit de închiderea dispeceratului de la Roman și de lipsa unui echipaj de intervenție disponibil pe timp de noapte.

”Este inadmisibil ca intervenția ApaServ să aibă loc la ore bune de la anunțarea inițială a avariei. Oricât de obiectiv aș fi, nu pot să nu mă gândesc că PSD-ul, care controlează ApaServ, a ales pasivitatea în mod deliberat. Dacă se va demonstra că este așa, atunci avem de-a face cu un sabotaj marca PSD, care lasă sute de locuințe și mii de oameni fără apă potabilă. Am înțeles că intervenția va dura câteva ore, și ar fi fost mult mai normal ca lucrările de remediere a conductei avariate să aibă loc în cursul nopții, astfel încât, în această dimineață toată lumea să aibă apă la robinete. La fel de grav este faptul că pentru a remedia această avarie a fost nevoie de oprirea furnizării apei potabile în tot orașul. Dacă ApaServ Neamț ar fi ascultat solicitările venite de la asociațiile de proprietari din Roman pentru a pune la dispoziția cetățenilor echipe de intervenție și pe timpul nopții, astfel de situații puteau fi evitate sau remediate pe loc, fără ca romașcanii să treacă prin acest disconfort de a nu avea apă la robinet”

Lucian Micu

Avaria înregistrată azi noapte, a afectat locuințele din zonele Aprodu Arbore, Sucedava, Ștefan cel Mare. Ca urmare a lipsei de reacție a reprezentanților ApaServ, în această dimineață alimentarea cu apă potabilă în municipiul Roman va fi sistată, cel puțin până în jurul prânzului.

După remedierea defecțiunii, primarul Lucian Micu va cerceta motivele care au stat la baza  atitudinii disprețuitoare a celor de la ApaServ și va cere demiterea celor vinovați.

inRoman.ro a încercat să ia legătura cu purtătorul de cuvânt al ApaServ, pentru un punct de vedere, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.