Corpul de control al prefectului verifică ApaServ și construcția parcării etajate de la Piața Mare. Lucian Micu: „Îl așteptăm cu drag”

de | 05/06/2017 | Administrație, Local

Corpul de control al prefectului va demara, marți, un control la Primăria Roman, pentru a verifica modul în care au fost emise certificatul de urbanism și autorizația de construcție a parcării etajate din zona Pieței Centrale, dar și dacă au fost respectate condițiile prevăzute în avizele certificatului de urbanism.

În acest sens, prefectul Vasile Panaite a convocat, luni, membrii corpului de control pentru a stabili măsurile și obiectivele de urmărit pe timpul controlului, legalitatea actelor emise de Primăria Roman, respectarea proiectului tehnic și a măsurilor cuprinse în avizul operatorului zonal, precum și a modului în care s-a făcut recepția lucrărilor.

”Urmare a informațiilor apărute în mass-media, potrivit cărora lucrarea la parcarea etajată din zona Pieței Centrale a municipiului Roman a fost efectuată fără a respecta o serie de avize, am solicitat, astăzi, corpului de control al prefectului, să efectueze marți un control la Primăria Roman, pentru a stabili modul în care a a fost emis certificatul de urbanism, dacă sunt cuprinse toate avizele necesare și dacă acestea au fost respectate precum și modul în care a fost efectuată recepția lucrării. De asemenea, am cerut conducerii Inspectoratului de Stat în Construcții să desemneze un specialist care să facă parte din această comisie pentru a verifica legalitatea proiectului tehnic și respectarea acestuia. Cer conducerii Primăriei Roman să pună la dispoziția membrilor corpului de control toate documentele necesare pentru a stabili cât mai repede și pentru a prezenta opiniei publice concluziile acestui control”

Vasile Panaite, prefectul județului Neamț

Lucian Micu: „Îl așteptăm cu drag”

„Foarte bine, chiar mă bucur că vine corpul de control al prefectului, ca să clarificăm povestea asta. Îl așteptăm cu drag.”

Lucian Micu

Ca urmare a incidentului de sâmbătă, 3 iunie, când o conductă magistrală s-a spart în zona parcării etajate, corpul de control al prefectului va demara o procedură de verificare și la ApaServ, totodată, prefectul de Neamț cerând conducerii zonale a ApaServ Roman să prezinte un plan de măsuri imediate pentru ca populația municipiului să nu mai fie afectată de eventualele avarii.

”Solicit celor de la APASERV Roman să prezinte un plan de măsuri realist și imediat pentru ca în cazul apariției unor avarii la sistemul de distribuție și furnizare a apei, intervenția să fie cât mai scurtă și să respecte clauza operatorului zonal, iar populația municipiului Roman să nu fie afectată.”

Vasile Panaite

La ședința operativă de luni dimineață au participat și Marin Mușat, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, doctorul Dan Moreniu, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț și colonelul Ioan Nițică, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț.

La solicitarea prefectului Vasile Panaite, conducerile DSP și ISU au monitorizat în permanență situația apărută, sâmbătă, în municipiul Roman, ca urmare a avariei apărută la magistrala de aducțiune cu apă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț a distribuit apă potabilă către populație cu ajutorul autocisternelor avizate de către DSP Neamț în acest sens.

De asemenea, au fost trimise 3 autospeciale cu apă potabilă (21 tone) la spitalul nou și o autospecială cu apă potabilă (7 tone) la spitalul vechi.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.