Marius Neculai (PSD): Vreau o piață ca afară

de | 05/06/2017 | Local, Politică

Marius Neculai, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Roman la alegerile locale din 11 iunie, are în programul de administrație locală modernizarea Pieței Centrale. Sub sloganul ”vreau o piață ca afară”, Marius Neculai a prezentat schimbări majore pentru Piața Centrală; una dintre acestea se referă la parcarea etajată, investiție care, în această perioadă, este în centrul unor discuții aprinse și verificări de legalitate.

Vreau o piață ca afară! Fiecare dintre noi mergem la piaţă pentru a pune pe masă produse proaspete, ecologice, romaneşti şi convenabile. Pentru aceasta avem nevoie de o piaţă revitalizată, curată, o emblemă a oraşului. Acest lucru se poate face prin înlocuirea tarabelor cu o structură de promenadă comercială, adică mici magazine specializate, cochete, racordate la utilităţi, pe o structură p+1. La etaj vom oferi spaţii pentru tinerii antreprenori, proiecte start-up sau condiţii de cazare pentru comercianţii care vin de departe. Parcarea etajată ar trebui mutată pentru că a fost amplasată peste o magistrală de apă care nu a apărut peste noapte, exista acolo de mulţi ani şi autorităţile erau obligate să ştie de prezența ei. În plus, parcarea stă mai mult goală, şoferii o ocolesc, iar amortizarea investiţiei devine imposibilă.

Marius Neculai, candidat PSD

Social-democratul susține că este nevoie și de spații pentru producători, inclusiv depozite care să mențină fructele și legumele proaspete cât mai mult timp. 

În această locaţie, dar şi în altele din zonă, gândim un proiect care prevede construirea unor spaţii destinate producătorilor locali. Vom crea câte o zonă pentru fiecare comună şi în felul acesta cei din zona Roman vor fi promovaţi. Cu toţii apreciem usturoiul de Răchiteni, împletiturile de Barticesti, andivele de Gherăiesti, roșiile din serele lipoveneşti… După discuţiile cu producătorii şi comercianţii din piaţă, s-a ajuns la concluzia că ne lipseşte o zonă de depozitare legume şi fructe – un depozit subteran şi o parcare aferentă. De asemenea, vom monta camere de supraveghere care să acopere întreaga suprafaţă a pieţei, cu monitorizare non-stop și vom moderiza Hala Centrală, clădire ce a fost construită după un proiect al lui Gustav Eiffel, dar și potcoava care trebuie să devină o alee de promenadă comercială unicat in România. În calitate de primar al municipiului nostru, îmi doresc ca Piața Centrală să devină un simbol al orașului Roman, târg renumit încă din perioada medievală și care poate să îsi facă un renume din aceasta.

Marius Neculai, candidat PSD

* acesta este un advertorial

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.