Alegeri locale 2017: faza cu jigniri

de | 06/06/2017 | Local, Politică

Conferința de presă susținută de Lucian Micu astăzi, 6 iunie, a început cu o analiză a avariei de la sistemul de alimentare cu apă din 3 iunie, avarie care a dus la sistarea serviciului pentru 16 ore.

„Supărarea mea cea mai mare a fost că deși avaria a fost anunțată la dispeceratul APASERV în jurul orei 12 noaptea echipele APASERV au intervenit abia dimineață în jurul orei 08:30. Supărarea nu e la adresa oamenilor care au muncit și au stat pe baricade până când au remediat această problemă, și chiar vreau să le mulțumesc pe această cale pentru implicare, inclusiv domnului Movilă (nr Petru Movilă, director APASERV) care s-a implicat permanent în legătură telefonică cu reprezentantul societății din Roman și a intervenit pentru a aduce cele două mufe de legătură, una de la Bistrița și una de la Brașov. E o problemă de sistem care nu a fost înțeleasă de unii oameni ce au fost prin conducerea județului, este vorba de actualul senator Mormoloc, care cât a condus Consiliul Județean și a avut în subordine APASERV, a realizat două lucruri „mărețe” pentru romașcani: a mutat dispeceratul de la Roman la Piatra Neamț și scoaterea permanenței pe timpul zilelor libere și în weekend. Și de aici vine și reacția mea, că oameni care au trecut prin funcții de conducere, care puteau să lase ceva în urma lor, au lăsat din păcate dezastru și mai au și curajul să comenteze din birou sau de pe cine știe ce terasă în vreme ce oamenii munceau acolo, și mai mult decât atât, să dezinformeze și să mintă. Dar e aproape ziua de 11 (nr. ziua în care se țin alegerile locale) când romașcanii vor decide care este adevărul.”

Lucian Micu, primar interimar, candidat PNL la funcția de primar

inroman.ro Dan Manoliu

Dan Manoliu: „Lucian Micu deja a ajuns la un limbaj la care eu nu mă pretez”

Nu aveam eu cum să desființez dispeceratul de la Roman și permanența de la APASERV, astea intrau în atribuțiile conducerii societății de la vremea aia, singurul lucru pe care eu îl făcea era să monitorizez o parte din investiții, însemnând cela șapte proiecte de extindere apă-canal și stație de epurare. Lucian Micu deja a ajuns la un limbaj la care eu nu mă pretez, dar să nu uite prin câte partide a trecut și cum peste tot a lăsat în urmă un gust amar. E un analfabet. El face ce a făcut toată viața: minte iar tot ce spune este demagogie. N-am ce discuta cu un candidat care nu are nici un proiect, el doar vrea să continue ce au făcut alții mai mari.

Dan Manoliu, senator PSD

Lucian Micu: „Ce a făcut PSD e atentat”

Ce a făcut PSD nu e sabotaj, având în vedere ce v-am relatat acum pot să-i spun chiar atentat. Păi domnul senator Mormoloc dacă a fost vicepreședinte al Consiliului Județean și a mutat dispeceratul de la Roman la Piatra Neamț, a scos oamenii din dispozitiv pe timp de noapte, cum numiți asta!? Problema cea mai mare este legată de faptul că la 12 noaptea nu era avaria atât de mare, dacă interveneau la acea oră diminuând presiunea din instalație și făcându-se intervenția, poate nu era o avarie de o asemenea dimensiune sau se remedia mai repede.

Lucian Micu

Acuzația de sabotaj la adresa PSD de sabotaj denotă faptul că Lucian Micu a ajuns la cel mai de jos nivel de comportament. Să-mi spună Lucian Micu ce a făcut el în afara faptului că a stat lângă Leoreanu și a răspuns … de ce: scandalul de la echipa de handbal? Să dea socoteală pentru banii pe care trebuie să-i dea lui Pera (nr. Florin Pera, fost antrenor al SCM Roman) în numele orașului iar situația lui este incertă pentru că procesul cu ANI (Agenția Națională de Integritate) doar s-a amânat. Lucian Micu să nu uite faptul că pe când el stătea în birou și nu-l interesa eu stăteam în ploaie ca să rezolv criza cu canalizarea din cartierul Danubiana, și am stat săptămâni întregi.

Dan Manoliu

Lucian Micu: „Nu am nimic să-mi reproșez”

Nu am nimic să-mi reproșez, din punctul meu de vedere am procedat exact așa cum trebuie procedat, eu mă bucur că am reușit într-un timp record să remediem defecțiunea, la Piatra Neamț au stat aproape patru zile fără apă, la Bacău au stat aproape o săptămână fără apă, am gestionat exact așa cum trebuie gestionată o astfel de situație de criză și am stat alături de cei de la APASERV pentru a le fi suport în orice problemă. De asemenea, am acționat așa cum trebuie pentru romașcani.

Eu împreună domnul subprefect Jugan am pus mâna și am mutat țevi pe acolo. Nu-mi fac acum un titlu de glorie nici mie nici domnului subprefect, dar când a fost cazul să pun să fac ceva, am pus.

Lucian Micu

Video: conferința de presă integrală. Sursa: roman24.ro

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.