Tinerii “cuceresc” orașul: prima ediție a KULT Fest

41

KULT Fest este un festival urban dedicat tinerilor devoratori de cultură, care se va desfășura în perioada 16-17 iunie, în Piața Roman-Vodă. Această idee a luat naștere în cadrul proiectul Roman 3D, când participanții au aflat care sunt nevoile tinerilor din comunitate și au propus soluții pentru rezolvarea acestora. KULT Fest va răspunde acestei dorințe și va aduce în atenția publicului elemente noi și creative. Festivalul, derulat pe parcursul a două zile pline de evenimente, va îmbina distracția cu atelierele de creație, proiecțiile de film, momentele muzicale și dezvoltarea personală.

Este primul festival creat de tineri pentru tineri și cu tineri, cum este și motto-ul nostru și, după părerea mea, este foarte important ca fiecare tânăr talentat din oraș să își arate talentul, să-și exprime ceea ce simte prin ceea ce face și acest lucru trebuie văzut de toată lumea. Am avut recent o întâlnire cu voluntarii care au luat parte la acest festival, 50 de voluntari, și când i-am văzut la întâlnire atât de curioși și atât de frumoși, mi-am dat seama de la ce am pornit și la ce am ajuns. Cât de mică era idea noastră și acele momente când treceam câteva notițe pe foaie și ne era frică să le prezentăm cuiva și acum, când am fost pusi față în față cu niște tineri din oraș care vor să schimbe ceva în comunitate.”

Larisa Ciocan, organizator KULT Fest

Distracția va fi un element cheie al evenimentului, așa că organizatorii au pregătit și arii special amenajate de virtual reality, handmade, pictură și alte activități la fel de atractive. Toate activitățile festivalului vor avea loc în Piața Roman-Vodă (parcare) și în spațiile verzi adiacente acesteia. Participarea la festival este liberă, iar agenda completă a evenimentului poate fi consultată online aici.

KULT Fest este un eveniment organizat cu ajutorul echipei de voluntari a organizației KULT Hub și se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Roman. KULT Hub o organizație non guvernamentală, cu sediul în municipiul Roman, ce are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților de dezvoltare personală și profesională în rândul tinerilor prin proiecte și programe educaționale.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult