Viteza a băgat în mormânt zeci de oameni

de | 20/06/2017 | Județean, Social

Pe drumurile publice din judeţului Neamț, din cauza accidentelor rutiere care au avut loc în ultimii patru ani, au decedat 285 de persoane, iar 1.228 au fost rănite grav, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Viteza neadaptată la condiţiile de drum sau viteza neregulamentară reprezintă cea de-a doua cauză generatoare a accidentelor de circulație produse pe drumurile nemțene.

În primele cinci luni ale anului 2017, viteza a devenit prima cauză generatoare de accidente. Între 1 ianuarie și 31 mai au avut loc 107 accidente grave, care au avut drept consecințe decesul a 16 persoane, rănirea gravă a 110 persoane și rănirea ușoară a 55 de persoane. Din cele 107 evenimente rutiere grave, 21 s-au produs din cauza vitezei, rezultând patru persoane decedate, 21 rănite grav şi 14 rănite ușor.

Acest lucru a determinat intensificarea activităților de combatere a excesului de viteză, în scopul reducerii victimizării. În anul 2017, au fost organizate acțiuni punctuale pentru combaterea excesului de viteză, pe principalele tronsoane cu risc de accidente ridicat, folosind atât aparate radar inscripționate, cât și neinscripționate, dispuse în sistem cascadă. Polițiștii Serviciului Rutier Neamț au aplicat, în primele cinci luni ale anului 2017, 12.864 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 955 de permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.” – subinspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt IPJ Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.