Dosar penal pentru un șofer romașcan

de | 25/06/2017 | Actualitate, Rural

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au oprit, duminică dimineață,  o autoutilitară care circula pe DN15D în localitatea Horia, fără a avea montate plăcuţele cu numerele de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare au fost reținute pentru faptul că autoutilitara nu avea asigurare valabilă.

Conducătorul auto, un bărbat de 58 de ani, din Roman este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Nu a fost singurul șofer care s-a ales cu dosar în weekendul ce tocmai se încheie. În circa 12 ore, polițiștii nemțeni au constatat nouă infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, infracțiuni precum refuz de recoltare probe bilogice, conducere fără permis sau conducere sub influența alcoolului.

Reamintim conducătorilor auto că polițiștii nemțeni, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.