Reprezentații Inspectoratului Școlar s-au încurcat în cifre

26

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț s-au încurcat în cifre și procente atunci când au comunicat public rezultatele finale ale examenului de evaluare națională.

Mai  exact, în tabelul privind procentele și numărul elevilor care au obținut o medie sub 5,00 la evaluarea națională sunt trecute următoarele date: ”număr candidați cu media între 1,00 și 4,99: 504 (28,75%)”. Raportarea s-a făcut numărul candidaților prezenți. La nivelul județului Neamț au fost înscriși pentru evaluarea națională 4.123 de candidați, dar s-au prezentat la cele două probe ale examenului 4.073 candidați. Astfel, 504 candidați din 4.073 ar însemna că doar 12,37% dintre elevi au obținut medii sub 5,00.

Cifrele corecte sunt altele

Conform informațiilor prezentate pe evaluare.edu.ro, 1.171 de elevi din județul Neamț care au participat la evaluarea națională au obținut medii sub 5,00. Adică acel procent de 28,75% din numărul total de candidați, ceea ce înseamnă că peste un sfert dintre elevi nu au, după opt ani de școală, nici măcar noțiuni de bază la limba și literatura română sau matematică.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult