Reprezentații Inspectoratului Școlar s-au încurcat în cifre

de | 30/06/2017 | Educație, Județean

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț s-au încurcat în cifre și procente atunci când au comunicat public rezultatele finale ale examenului de evaluare națională.

Mai  exact, în tabelul privind procentele și numărul elevilor care au obținut o medie sub 5,00 la evaluarea națională sunt trecute următoarele date: ”număr candidați cu media între 1,00 și 4,99: 504 (28,75%)”. Raportarea s-a făcut numărul candidaților prezenți. La nivelul județului Neamț au fost înscriși pentru evaluarea națională 4.123 de candidați, dar s-au prezentat la cele două probe ale examenului 4.073 candidați. Astfel, 504 candidați din 4.073 ar însemna că doar 12,37% dintre elevi au obținut medii sub 5,00.

Cifrele corecte sunt altele

Conform informațiilor prezentate pe evaluare.edu.ro, 1.171 de elevi din județul Neamț care au participat la evaluarea națională au obținut medii sub 5,00. Adică acel procent de 28,75% din numărul total de candidați, ceea ce înseamnă că peste un sfert dintre elevi nu au, după opt ani de școală, nici măcar noțiuni de bază la limba și literatura română sau matematică.

rezultate evaluare nationala

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.