Un nou termen pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu

19

Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2016 privind apărarea împotriva incendiilor, termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prorogat până la data de 30 septembrie 2017. Până la această dată, cei care dețin obligația obținerii acestui act administrativ nu vor fi sancţionați contravenţional, pentru nedeținerea acestuia.

În primele şase luni ale anului 2017 au fost 210 solicitări în vederea emiterii avizelor de securitate la incendiu și a alte 176 solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu. În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel judeţean au fost emise 67 avize de securitate la incendiu și 40 autorizații de securitate la incendiu. De asemenea, în perioada 01 ianuarie – 30 iunie, inspectorii de prevenire au derulat 588 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 183 amenzi în cuantum de 193.000 lei şi 1737 avertismente.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 247 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate.

Totodată, IGSU a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obținerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult