Punctul de lucru al Serviciului de Pașapoarte uite-l, nu e… și iar uite-l

de | 05/07/2017 | Administrație, Local

Miercuri, 5 iulie, romașcanii care au trecut pe la punctul de lucru de la Roman al  Serviciului de Pașapoarte Neamț au văzut un afiș pe care scria, negru pe alb, că ”activitatea punctului de lucru Roman se suspendă în cepând cu data de 10.07.2017. Pașapoartele depuse la punctul de lucru Roman pot fi ridicate de la SPCEEPS Neamț”.

Serviciul Eliberare pasapoarte anunt inchidere 3808

Anunțul era semnat „conducerea” și avea o semnătură a cuiva, dar și o ștampilă a Serviciului de Pașapoarte, semn că cineva avizat anunța acest lucru. Cum era și firesc, au apărut reacții din partea romașcanilor și a locuitorilor din comunele arondate, dar și din partea primarului Micu.

Nu am fost informat pe cale oficială despre această decizie care mi se pare total lipsită de logică şi în detrimentul clar al romaşcanilor şi locuitorilor celor 27 de comune arondate municipiului. Totuşi, chiar dacă nu am fost consultat în luarea deciziei de încheiere a punctului de lucru de la Roman, personal am discutat cu domnul prefect Vasile Panaite şi am încercat să îi explic importanţa acestui punct de lucru de la Roman şi faptul că închiderea lui produce un disconfort suplimentar cetăţenilor, care vor trebui să cheltuiască bani şi timp, pentru obţinerea paşaportului. Locuitorii din Roman şi comunele arondate au dreptul să fie trataţi cu acelaşi respect de către conducerile instituţiilor statului, mai ales că în acest caz vorbim de Prefectură, practic reprezentantul Guvernului în teritoriu.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Am cerut clarificări Prefecturii Neamț și ni s-a transmis că joi, 6 iulie, la ora 11.00, va fi organizată o conferință de presă pe această temă. Ulterior am primit și invitația pe email pentru a participa la această conferință de presă, iar în invitație se precizează următoarele: ”Se va face referire inclusiv la punctul de lucru de la Roman care nu se inchide.”

Așadar, cineva de la Prefectură se gândește să închidă punctul de lucru de la Roman, vestea produce reacții în județ, mai ales în zona Romanului, iar conducerea Prefecturii dă din umeri și neagă că ar fi dispus așa ceva, deși anunțul cu pricina nu a fost lipit de cineva de pe stradă, ci de un angajat căruia i s-a spus să facă asta. Dacă nu e așa, așteptăm să fim corectați de cei care pot explica mai bine ce s-a întâmplat azi referitor la punctul de lucru Roman al Serviciului de Pașapoarte Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.