Aproape jumătate din județ își poate face, în continuare, pașapoartele la Roman

de | 06/07/2017 | Administrație, Local

Romașcanii și locuitorii comunelor arondate vor putea să-și facă, în continuare, pașapoartele la punctul de lucru de la Roman. După ce, inițial, se luase o decizie ca punctul să se închidă începând cu data de 10 iulie, prefectul Vasile Panaite a revenit asupra hotărârii și a decis să păstreze punctul de lucru.

La Roman se deplasează în fiecare zi de luni doi lucrători de la Piatra-Neamț pentru preluarea documentelor. Potrivit legii, documentele se prezintă în original și se scanează de persoane autorizate. După ce preiau aceste documente, ele sunt introduse în sistem la Piatra-Neamț. La Roman se pot prelua de fiecare dată doar 40-50 de cereri, de fiecare lucrător, cereri care urmează în zilele următoare să fie procesate. Intenționam să păstrăm oamenii la Piatra-Neamț pentru ca fiecare dintre ei să ducă procedura până la capăt, ceea ce ar fi fost mai eficient. Am decis însă să nu desființăm biroul de la Roman pentru ca oamenii de acolo să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță mai mare. Ba mai mult, vom suplimenta programul de lucru cu publicul de la Roman.”

prefectul Vasile Panaite

Suplimentarea programului de lucru cu publicul înseamnă că, în fiecare zi de luni, cel puțin în perioada verii, punctul de lucru de la Roman să fie deschis până la ora 17.30. La nivelul conducerii Prefecturii Neamț se ia în calcul ca, pe parcursul lunii august punctul de lucru de la Roman să fie deschis și în fiecare zi de marți.

Măsuri similare se vor lua și la Piatra-Neamț

Vasile Panaite 8003

prefect Vasile Panaite

Vom suplimenta atât programul de lucru cu publicul, dar și numărul de ghișee la care se vor face preluările de documente. Totodată, activitatea de procesare a documentelor se va face și în zilele de sâmbătă și duminică iar, dacă va fi nevoie, în vârful de sarcină vom face și preluări de documente. Estimăm că prin cele șase ghișee care vor fi deschise în luna august vom putea procesa în fiecare zi circa 350 de cereri din partea publicului, față de 200 – 240 cât se procesează acum. În momentul de față este aglomerație la primele ore, pentru că oamenii vin să fie siguri că vor depune documentele. În jurul orei 11.00 nu se mai înregistrează aglomerație și sunt în așteptare 3 – 4 persoane maxim. Iar pentru a evita situațiile neplăcute se dau bonuri de ordine iar paza este asigurată de jandarmi.”

prefectul Vasile Panaite

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.